Informatie

Het Herendispuut Toutatis, genoemd naar God Toutatis, de God die in ons Gallië wordt aanbeden om de wacht te houden over het dorp Asterix, werd opgericht op 4 juli 2022. En sinds de eerste dag maakt het zijn hype waar: Het snelste dispuut van Nederland zijn!
Toutatis is opgericht door vijf enthousiaste leden die een dispuut wilden creëren met als kernwaarden broederlijke band, eenheid en gezelligheid. Een dispuut gericht op elkaar pushen voor betere prestaties, elkaar steunen en genieten van elkaars gezelschap op een leuke en ontspannen manier, waarbij atletiek centraal staat.

Van samen reizen naar het diepe onbekende België om de Diamond League live te zien, tot meedoen aan interdispuuttoernooien, waaronder het wereldberoemde Bras Gala, tot nationale medaillewinnaars worden op het NK Beerestafette en de Olympische estafette van het NSK Baan. En tot zelfs het bezoeken van de achtbaan in Frankrijk die is vernoemd naar de grote God van Toutatis eind 2023. Dit staat voor Toutatis. Een echt gevoel van plezier en eenheid door atletiek!

Maar het is niet alleen maar competitie! Elke maand komen de leden bij elkaar, met hun kenmerkende zwarte en paarse polo’s, en hebben ze een hele leuke dispuutavond met z’n allen, georganiseerd door twee van de leden. Elke maand een andere activiteit, een ander onderwerp, een andere verrassing. En elke maand een geweldige tijd.

En Toutatis is trots op zijn kleding en koopwaar. Van de absoluut schattige mascotte Bolt, een dapper everzwijn dat de broederschap na aan het hart ligt, tot de enorme vlag die regelmatig te zien is, of de kenmerkende aangepaste polo’s en stropdassen.

Deze herendispuut mag dan jong zijn, ze heeft in zo’n korte tijd al een grote impact gehad. Van het bieden van een groot gevoel van kameraadschap en plezier aan de leden, tot het aan de wereld laten zien hoe snel en luid ze zijn met hun zeer mannelijke schreeuw, Toutatis is hier om te blijven en hun leden hebben de tijd van hun leven!

Toutatis: Het Snelste Dispuut van Nederland!