Regels

Om de integriteit van dit evenement van wereldklasse te garanderen, volgt de Toutatis Beer Mile de regels van de Wereldkampioenschappen Bier Mijl. Deze worden hieronder beschreven.

 1. Elke deelnemer of team drinkt vier bekertjes bier en loopt vier rondjes over een standaard atletiekbaan (begin met een biertje, loop dan een ronde, dan bier, dan ronde, dan bier, dan ronde, dan bier, dan ronde – finish).
 2. Bier moet worden gedronken voordat de ronde begint in het overgangsgebied. De wisselzone is de zone van 9 meter tussen de startlijn van een mijlrace en de finishlijn van een 400m baan.
 3. De wedstrijd begint met deelnemers die in een rij op de startlijn van de mijl staan en het eerste bier drinken in de overgangszone zoals beschreven in de stap hierboven. Dit zorgt ervoor dat de deelnemers een volledige mijl afleggen. Deelnemers mogen in de wisselzone wandelen/bewegen terwijl ze drinken, maar al het bier moet in de wisselzone worden gedronken voordat ze een ronde gaan lopen.
 4. Vrouwen drinken ook vier biertjes en lopen vier rondes (sommige regels uit het verleden vereisten dat dames slechts drie biertjes dronken).
 5. Bier uit beker van 250 ml wordt getapt tijdens dit evenement, en zal als standaard worden aangeboden. Mochten deelnemers zelf bier uit blik of fles meenemen dienen deze een volume te hebben van minimaal 333 ml, de standaardmaat voor blikjes/flesjes in Europa.
 6. Er mogen geen speciale blikjes of flesjes worden gebruikt die een voordeel bieden doordat het bier sneller wordt uitgeschonken (bijv. flesjes/blikjes met een wijde mond).
 7. Er mag op geen enkele manier met bierblikjes geknoeid worden. (bijv. niet schieten, het blikje doorboren, in het blikje knijpen, etc.). Hetzelfde geldt voor flesjes – rietjes of andere hulpmiddelen die het schenken versnellen zijn niet toegestaan. De enige toegestane handeling is het openen van het blikje met het lipje aan de bovenkant of het losdraaien van de dop van een flesje.
 8. Bier moet minimaal 4,5% alcohol per volume bevatten. Het bier moet een gegiste alcoholische drank zijn, gebrouwen van gemoute graankorrels en gearomatiseerd met hop.*
 9. Elke beker bier mag niet opgepakt worden voordat de deelnemer de wisselzone van elke ronde binnenkomt.
 10. Deelnemers die overgeven voordat ze klaar zijn met de race moeten één strafronde afleggen aan het einde van de race (onmiddellijk na het voltooien van hun 4e ronde). Meer dan één keer overgeven tijdens de wedstrijd vereist nog steeds slechts één strafronde aan het einde.
 11. Bij een prestatie voor de officiële records is het aanbevolen om videobewijs van de race te leveren en te bewijzen dat al het bier voldoende werd gedronken. Dit kun je doen door het lege bier na elke slok over je hoofd te kantelen om te controleren of het vat leeg is of door de flessen te verzamelen en de inhoud in een maatbeker te gieten om te bewijzen dat er in totaal minder dan 100 ml vloeistof/schuim over is van alle vier de bieren. We raden je aan een pak wegwerpbekers te kopen voor je volgende biermijl evenement.

Regels toegevoegd:

 1. Een biermijl kan worden voltooid in groepen van twee of vier (een duet of kwartet genoemd). Het concept is hetzelfde en de regels van minimale flesjes/blikjes en maximale resterende vloeistof blijven hetzelfde, maar de biermijl wordt in estafettevorm gelopen. Er wordt geen estafettebaton gebruikt, de finishatleet moet de volgende teamgenoot op de schouder tikken in de overdrachtszone om een overdracht als geldig te tellen. Elke transmissie buiten de transmissiezone leidt tot diskwalificatie.
  Voor een duet kan dit worden uitgevoerd in de vorm A-A-B-B, A-B-A-B of A-B-B-A.

Toelichting:
*Regel 8 is gewijzigd: een Beer Mile op de Toutatis Bier Mijl telt ook als geldig met standaard alcoholvrij bier. De sorteringseis blijft van kracht.

13. Een biermijl moet worden voltooid binnen 15 minuten. Lukt dit niet, dan wordt het individu of team gediskwalificeerd.

14. Mocht er worden overgegeven, dan zal het individu (of team) het braaksel zelf moeten opruimen. Gebeurt dit tijdens de race, dan zal het individu of team een extra ronde moeten lopen en daarna alsnog het braaksel zelf moeten opruimen. Als deze regels niet worden nageleefd, zal er een diskwalificatie volgen.

15. Zolang de inschrijvingen open staan, kan het individu of team zich uitschrijven en het inschrijfgeld terug vragen. Na de inschrijfdeadline is dit niet meer mogelijk.